Adaptation and Recovery Treatment Program – ART

Stress op of door het werk is beroepsziekte nummer één in Nederland.  In 2018 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten (TNO/CBS, 2019). De verwachting is dat deze cijfers sterk zullen oplopen tijdens de huidige Corona crisis. Met name professionals werkzaam in stress gerelateerde beroepen moeten vaak frequent en langdurig functioneren onder extreme en verzwarende omstandigheden. Daarmee lopen zij een verhoogd risico om ernstige lichamelijke en psychische klachten te ontwikkelen zoals burn-out, angststoornissen of erger; een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en ernstige depressies.

Vanuit de groeiende maatschappelijke behoefte aan effectieve, kortdurende interventies (therapie en training) hebben wij samen met onze partnerorganisatie Educoach het Adaptation and Recovery Treatment program (ART) ontwikkeld. Het vier-daagse behandelprogramma en de twee-daagse training  zijn beiden een combinatie van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, psycho-educatie, klinische gespreksvoering en praktische ondersteuning die deelnemers helpt hun mentale weerbaarheid te vergroten waardoor zij in staat zijn effectief om te gaan met stresserende factoren en zo hun psychische gezondheid versterken.

De begeleiding is in handen van onze ervaren psychologen die zelf defensieveteraan zijn. Zij weten uit eigen ervaring wat het betekent om langdurig blootgesteld te worden aan extreme stress. Het ART programma wordt mogelijk voor u vergoed via uw zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. De brochure van het programma is hier voor u te downloaden.